Agenten vrijuit na FC Eindhoven – Helmond Sport

Eigenlijk delen we liever geen artikelen meer van die ophitsers van het ED, dat vandaag opnieuw doodleuk beweert dat ‘Helmond Sport niet meebetaalt aan een nieuw stadion’. Het ED is de krant voor de overheid, en zeker niet voor de burger.

Maar goed, hiervoor móéten we wel een uitzondering maken. Want allememaggies, wat leven wij in een enge politiestaat. Supporters worden voor de kleinste vergrijpen tot aan hun bed toe achterna gezeten, maar als agenten full pull op onschuldige supporters inslaan, dan sluiten de rijen zich achter de schermen.

Dit eindoordeel komt ook wel erg goed uit, want de rol van burgemeester Blanksma dan wel burgemeester Jorritsma (Eindhoven) hoeft nu ook niet meer te worden besproken. Een van die twee heeft namelijk opdracht gegeven voor dit buitensporige politieoptreden (want ja, dat was het), en als chef veiligheid valt dat hoe dan ook onder de verantwoordelijkheid van Blanksma. Maar hey, niks aan het handje dus, aldus het Openbaar Ministerie, ongetwijfeld in nauwe samenspraak met de gemeentes Helmond en Eindhoven.

En dus, lieve volgers, is dit hoe elitaire corruptie eruitziet. En dat is niet voor het eerst in Helmond, een stad rijk aan corruptieschandalen. Bestuurlijk elkaar de hand boven het hoofd houden, individuele burgers, schuldig of onschuldig, aan de hoogste boom knopen.

De supporters die toentertijd slachtoffer zijn geworden, heel veel sterkte. En iedereen veel succes gewenst in deze bananenrepubliek.

https://www.ed.nl/helmond-sport/agenten-vrijuit-na-geweld-tegen-helmond-sport-supporters-op-de-braak-noodzakelijk-optreden~af9ee7ac/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

*Foto: © BSR Agency