TERUGBLIK: Helmond Sport – VVV (3-0)

Het was voor de supporters die niet in Leeuwarden en Emmen geweest zijn wellicht even wennen aan al die nieuwe gezichten ten opzichte van de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Ook voor de fans die daar wel aanwezig waren was er een nieuw gezicht te bewonderen. De pas dinsdag gepresenteerde Theo Golliard maakte zijn debuut voor Onze Club en na 90 minuten durven we de uitspraak wel aan dat we daar heel veel plezier aan gaan beleven dit seizoen.

Goed, dan de wedstrijd. Hoewel de uitslag wellicht anders doet vermoeden, had Helmond Sport het in de eerste helft van de eerste helft nog niet zo makkelijk met de bezoekers uit Limburg. Daar kwam na ‘n klein half uur verandering in, toen Lennerd Daneels ‘n vrije trap op de rand van de zestien kiezelhard de kruising in schoot.

Het was aan Van der Steen te danken dat de rust ook met 1-0 gehaald werd, want op miraculeuze wijze pareerde onze captain een van richting veranderde voorzet.

In de tweede helft tapte Helmond Sport uit een ander vaatje, ook omdat Sits en Golliard van positie hadden geruild. Laatstgenoemde blonk uit in het strooien met geniale balletjes. Zo ook in de blessuretijd, toen hij een puntgave assist afleverde op Scholz, die de bal hard het doel in volleerde. Zo’n twintig minuten daarvoor had Anthony van den Hurk de wedstrijd al beslist door koelbloedig af te ronden op aangeven van Van Himbeeck.

Hoewel er nu een hosanna-sfeer heerst, toch een kritische noot: de kaartverkoop. Wij begrijpen dat de club gebonden is aan regels die aan hen wordt opgelegd door de zogenaamde driehoek, maar een gesloten kassa op de wedstrijddag is simpelweg een kriem. Als wij uit tegen FC Eindhoven spelen, kunnen supporters ‘n uur voor de wedstrijd een kaart kopen op vertoon van een ID, maar hier in Helmond kan/mag dat niet. Niet dat je anders je stadion uitverkoopt, maar door dergelijke maatregelen pissen er gewoon mensen naast de pot en dat is zonde en onnodig.

Laten we hopen dat dergelijke maatregelen spoedig tot het verleden behoren.

Het is nu zaak om vooral met beide benen op de grond te blijven en te genieten van het moment. Dat Helmond Sport met een goed gevoel de interlandbreak in gaat, staat in ieder geval als een paal boven water.