TERUGBLIK: MVV – Helmond Sport

Tussen alle stadionperikelen door is Helmond Sport inmiddels begonnen aan de voorbereiding. Zojuist stond de eerste wedstrijd op het programma, uit tegen MVV.
Geeft deze wedstrijd een reëel beeld van hoe HS er nu voor staat? Alles behalve!
Helmond Sport heeft op dit moment 9 spelers onder contract staan. Alles dat niet onder contract stond, stond vandaag in de basis. De kans is dus uiterst aannemelijk dat we het gros van de basisspelers van vandaag, over een maand al niet meer terugzien.

Zoals gezegd koos Wil Boessen ervoor om de testspelers allen een kans te geven in een wedstrijd. Dit betekende dat Rowen Koot op doel stond, Kieboom en Silla de backs waren (Joppen stond centraal samen met Dzepar). De plek met de punt naar voren op het middenveld was voor Duijvestijn en de vleugelspelers waren Amatkarijo en Loukili.
Van Gassel, Mutzers, Vereijken, Respen en enige aanwinst Van der Sluijs namen plaats op de bank.

In de eerste helft zagen we een Helmond Sport dat gretig begon. Ondanks dat was de eerste echt grote kans voor MVV: een teruggetrokken bal vanaf rechts werd door Kostons ingeschoten, maar een prima redding van Koot voorkwam een Maastrichtse goal.
Het zou een van de weinige kansen zijn, want in de eerste helft kwamen beide ploegen niet verder dan her en der een speldenprikje. Echte kansen werden nauwelijks gecreëerd. 0-0 was dan ook een logische ruststand. In de eerste helft maakte Loukili de meeste indruk. Ook Amatkarijo was een aantal keer dreigend met individuele acties en zijn snelheid, maar balverlies was hem helaas ook niet vreemd.

Aan het begin van de tweede helft kwamen alle bankzitters van de eerste helft het veld in: van Gassel op goal, Vereijken en Mutzers op de vleugels, Respen achter de spits op 10 en van der Sluijs als linksback.
Dit betekende ook een aantal positiewijzigingen van spelers die in de eerste helft ook al speelden, zo werd Kay van der Vorst als rechtback geposteerd en Silla (eerste helft nog als linksback fungerend), kwam naast aanvoerder Jeff Stans controlerend op het middenveld te spelen.

In de tweede helft kwam er wat meer tempo en wat meer venijn in het spel. De eerste kans van de tweede helft was – net als in de eerste helft – voor MVV. Een actie vanaf links van Deom zorgde ervoor dat Van Gassel voor het eerst wat te doen kreeg, maar hij kon de inzet met zijn benen pareren.
Niet veel later kon Vereijken een voorzet van Mutzers inschieten, maar hij raakte de bal compleet verkeerd. Uiteindelijk was Visser namens MVV nog dichtbij met een gedrukt schot voorlangs, maar ook in de tweede helft bleven de grote kansen uit.
De grootste kans was voor Karim Loukili, een bal van achteruit viel achter de rechtsback. Een puike aanname van Loukili zorgde ervoor dat hij alleen op de keeper af kon.
Snel uitkomen van de MVV-goalie voorkwam dat de proefspeler de Helmondse openingsgoal kon maken.
Aan Maastrichtse zijde was Kostons nog dichtbij met een schot randje 16, maar zijn inzet werd door Van Gassel gepareerd.

Dat het venijn in de staart van de wedstrijd zat, bleek wel toen Helmond Sport vlak voor tijd de enige goal van de wedstrijd scoorde. Een aanval over links kwam uit bij Amatkarijo en hij schoot met een bekeken schuiver in de korte hoek raak.

Kansen zouden er niet meer volgen en dus wint Helmond Sport de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2020-2021 met 0-1 van MVV.